min och Crickets resa

Publicerat 2013-11-30 18:22:57 | i kategori Allmänt | 0 kommentarer


Vi köpte Cricket från es-jumping, osedd.. Vi letade storhäst eftersom att jag höll på att växa ur Casse. Så den 10 september 2010 anlände Cricket till oss. 14 årig valack, gått 140 och var en perfekt juniorhäst. Malin Baryard hade även haft honom som 7 åring, klart man inte säger nej då ;)
 
Han var alltså min första storhäst, direkt från c-ponny till storhäst. Kommer ihåg första gången jag skulle rida honom, shit va stor han var :o Och helt annan ridning än på Casse, men äh det ska nog gå bra! Han gick inte som en dressystjärna då kan jag säga, huvudet lika högt upp som en giraff ;)
 
 
när han kom

och här är bilder från andra ridpasset, vilket såg lite bättre ut!
 
Jag kommer ihåg första gången jag skulle hoppa honom. Det var en oxer som stod mitt i paddoken så man var tvungen att vända rätt upp för att hoppa den. Haha så fort Cricket såg hindret så tog han full fart och ba körde! Det första jag sa till mamma: Hahha hur fan ska det här gå inne på banan?? 
Vände upp igen och då visste ju han att det var hoppning på gång så han taggade till och höll på att missa hindret nästan... ;) 
 

 
Där började iaf våran långa resa...
 
 

Vi började komma ut på små tävlingar och hoppade 1m där vi va 0a. Sen var det träning hela vintern!
 
 
Träningarna gick bra, det gick FORT men aa, va kunde man göra? Så fort man tog i honom som stutsade han på stället så det var bara att hänga med! Han ville ha det på sitt sätt så det var bara att gilla läget
 
 
Bilder från Sundsvall Summer Horse Show, det var här han började stanna..
 
Nästan hela 2011 var kaos för oss. Ena sekunden så hoppade han skit bra sen drog han bara på en tvärnit utan anledning. Mitt självförtroende gick från toppen till botten. Efter varje tävling så var det "SÄLJ HONOM!!!" såg inte något bra med den där hästen.. det var tur att jag hade Casse samtidigt som jag kunde ha kul med!
 
Hemma gick det klockrent, spelade ingen roll hur jag la honom, han bara hoppade!
 
Så här såg det ut på dom flesta tävlingar...
 
 Fortsättning följer....
 
RSS 2.0