Trav

Publicerat 2016-09-09 00:00:00 | i kategori Allmänt


Jaa hejsan hoppsan allihopa. Jaa va händer i mitt händelserika liv just nu? Inte mycket faktiskt, de är ganska lugnt för dagen. Inte precis övermycket att göra när man har 1 häst att ta hand om 😉 men tror de kommer bli lite mer roligt nu när mamma & pappa osv kommer nästa vecka. Hitta på lite mer grejor och så 😊

Igår var jag iaf in tidigt till en annan hästgård här i närheten. Gården heter First Line och de är en träningsanläggning för alla olika sorters travtränare. Tror de är runt 200 häst där? Väldigt stort är de iaf! Väldigt fina banor också så åkte och tränade på deras 1100m bana dom har. Han kändes ruggigt fin faktiskt så ber verkligen till Gud att de är hans dag på lördag! Åke Svanstedt är de som kör så kungen får träffa kungen 😉 han fick spår 6 och de är 6st i loppet, vilket betyder att han måste slå 1 häst för att komma till final..

Var även på trav igår på Grand River. När vi skulle åka från gården så va de som hela himlen bara öppnade sig, aldrig sett så mycket regn???? Sprang typ 20m men såg ut som jag hade ställt mig i duschen med kläderna på typ 😂 men de var fint när vi kom fram till travbanan så de tackade vi för!

De var iaf sjukt annorlunda jämfört hur de är på en svensk travbana. När du kommer in i "stallet" så går du direkt in till en Box där hästen får kissa, sen går du vinnare till ditt "bås" där alla andra i ditt lopp står radade. "Båsen" är efter spårnr så man åker ut eftersom i defileringen (är dock osäker på om dom har defilering här haha??) men de är ju smart på sitt sätt. Dock tycker jag inte om att hästarna står uppbudna hela tiden, har ju lärt mig att hästarna ska få vara hästar och inte störa dom förns man ska börja sela för dom måste också få ladda upp för sig själv. Men de löser vi nog, tror dock Nahar kommer undra lite vad vi håller på med 😉 de finns inga riktiga duschplatser heller åt hästarna så man fyller en hink med vatten och svampar typ. De finns på vissa banor men inte alla.

Men de slutade iaf med att regnet vi hade här hemma kom till travbanan också mitt under deras lopp så dom var tvungen att ställa in tävlingarna efter de för att de regnade så sjukt mycket, och slutade inte heller??? Så jag förstår varför dom gjorde de men inte så kul för dom som hade sitt lopp kvar haha...

Ikväll ska vi iaf på trav igen på Mohawk så då får jag verkligen se hur de är. Banan vi va på igår va en liten "bonnbana", typ som Åmål eller Vaggeryd. Banan va bara 800m lång oså. Men idag blir de andra bullar så de blir kul! Ska försöka ta bilder där ifrån också!

Och regnet såklart..😉
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0