Dag 3, New York

Publicerat 2016-08-31 16:18:34 | i kategori Allmänt | 0 kommentarer


Äääntligen över Atlanten och framme i New York. Nu kommer inte jag och Nahar se varandra på ett par dagar då han ska stå i karantän och jag kommer inte in där, och sen ska han åka transport till Kanada som jag inte får åka med i så då får vi skiljas lite åt. Jag flyger till Kanada imorgon bitti och va i Toronto själv i några dagar innan jag också åker till gården där vi ska bo.
Flygresan gick väldigt bra! Lite segt bara när vi fick vänta 2h innan vi kunde lasta på allt i flygplanet. Jag och den andra groomen somnade på stengolvet med huvudet på väskan, haha dåligt trött då?? Klev iaf på runt 5 och sen tog de ca 7h till NY. Hästarna reste väldigt bra vilket var skönt. Nahar hade druckit mycket så de känns väldigt bra! Jag tyckte nästan bättre om att flyga så här, mycket trevligare personal, bättre säten (vi flög transportflygplan så de var endast 6 säten på planet + piloterna.) sen fick vi även bestämma mat själv som va riktigt bra! Hur ofta får man ägg och Bacon på flyg??😉 aja nu ska jag ta och sova några timmar, ska åka till flygplatsen 04.30 imorgon bitti så ska verkligen sova nu😴 ha de så gött så hörs vi snart igen!

Tyskland, Holland & Belgien

Publicerat 2016-08-31 03:09:10 | i kategori Allmänt | 0 kommentarer


Imorse anlände vi med båten till Tyskland och där efter fortsatte resan mot Holland där vi stannade och vilade lite så dom äntligen fick komma ut och transporten och röra på sig och vila lite. Vi stannade hos Gelissen som är ett otroligt fint och populärt ställe att stanna på! Rekommenderar starkt! Där kan man övernatta med hästen om den ska resa långt. Dom har även sjukt många egna transporter och chafförer som de använder. Vet att de Amerikanska hopplandslaget brukar stanna där när dom ska över. Trevlig personal och bra service, hästarna mår som gudar! Även gästrum om man själv är där som är finare än hotell typ!

Men vi lastade iaf av hästarna där. Lät Nahar vila nån timme sen fick han gå ut i en fin gräshage en stund, dåligt nöjd han va då 😉 jag och min trogna chafför åkte då in till "stan" och åt en riktigt god middag! Första gången jag testade grekiskt och blev riktigt glatt överraskad😃 sen fick vi dra hem igen för att duscha och sen gå och hämta in Nahar och ge honom kvällsmat. Sen va de bara att fixa klart de sista och sen lasta in honom (med 16 andra hästar på samma transport) och dra till Belgien där vi sedan har lastat i dom i containrar och sitter nu och väntar på att lasta in allt i flygplanet. Kan även säga att kl är 03.02, vi började lasta in allt här ca 23.00😅😅

Men nu är vi iaf på väg över och jag är riktigt taggad 😃😃

Kanada dag 1

Publicerat 2016-08-29 17:39:25 | i kategori Allmänt | 0 kommentarer


Då var det dags, dagen är inne, dagen då destinationen är Kanada!

Hade tänkt sätta igång och blogga under den här tiden jag är borta nu. Tänkte att de kan va kul för dom där hemma att läsa och även för mig att se tillbaka då.

För er som inte har någon aning om vad de här handlar om så kan jag berätta att jag och Nahar är på väg just nu ner till Kanada. Resan dit går inte direkt på 1 dag kan jag säga er, den börjar idag (måndag) och är nog nere i Kanada i slutet av veckan skulle jag tro. Just nu sitter och på en transport som tar oss till Amsterdam, för att sedan byta för att åka till Belgien. Från Belgien flyger vi sedan onsdag morgon till New York. I NY så blir de karantän stall i ca 48h för att sedan åka ännu mera transport till Toronto i Kanada.

Denna resa kommer nog va bland de sjukaste jag nånsin kommer uppleva. Tror inte de är många som får den här chansen i livet och är verkligen otroligt tacksam! Ska verkligen ta vara på varje minut och sekund av detta, så mycket lärdom jag kommer få av detta alltså... Men även spännande att se mig testa vingarna lite, är väldigt hemmakär så de är lite jobbigt att lämna dom man älskar mest där hemma. Men samtidigt skulle jag aldrig kunna säga nej till denna resa! Sen att resa med guldpojken också, finns ingen bättre resekompis ❤️

Men som sagt var jag kommer blogga här varje dag under hela resan så keep in touch😄

RSS 2.0