Presentation på Issa

Publicerat 2014-09-24 21:25:22 | i kategori Allmänt | 1 kommentarer


Har faktiskt fått önskemål om att göra en riktig presentation om Issa så det är såklart jag gör det då :)
 
Issa eller ja Clarissa är ett 10-årigt sto som vi bytte mot mina förra hästar Chicko och Darca. Issa är ca 1.68 i manken men har väldgt hög manke så hon är ca 1.65 i ryggen. Hon är en ganska riktig juniorhäst då hon älskar att gasa på och svänga inne på banan! Vi bytte henne i somras så har haft henne i ca 2 månader och har hoppat till 115. Hon har gått upp till 120 innan men har inte haft någon seriös tävlingsintresserad ryttare innan så det är nog därav hon endast har gått det hon har gått. Men det behöver inte vara negativ det heller! Hon är iaf en pärla att hålla på med, exakt som jag vill ha dom. Dunder snäll fast lite egen vilja, men vi kompenserar upp varandra bra! Hon är även sjukt hungrig haha, så fort hon inte har mat så är det "halloojj mata mig, jag finns här!!" ;) Men hon är underbar, hon är nästan precis så som jag vill ha en häst. Personlig, egen motor och hoppar bra så kunde inte vara nöjdare :D
 
 
 

Har även glömt att skriva att vi var 2a i fredags i första inomhustävlingen! Gick dock lite sämre i nästa klass men det är inget att gräva ner sig i utan bara fortsätta träna :) 

Tävling hudik

Publicerat 2014-09-14 22:00:17 | i kategori Allmänt | 4 kommentarer


Uppdaterade inte igår så drar alltihopa nu :) 

Hoppade först igår 1m med Eddie och han kändes jätte fin! Fick 1 ner men med tanke på hur de kändes så gjorde de ingenting :) hoppade sedan 115 med Issa och hon var piggare än piggast.. Så de blev bara att försöka hålla igen henne så gott jag kunde. Fick 1 ner och sen 1 stopp på sista hindret pga hon kollade men tog om de och då var de inga problem! 


115, no biggie 


Åkte även till Måns på kvällen och va där med hk och Viktor, hade kul som vanligt! 

Hahah lucia tåget


Idag så åkte vi till hudik igen med Issa för att bättra på rundan från igår. Hoppade sista klassen som var 110cm. Hon va väldigt mycket lugnare idag vilket var skönt! Skönt med lite kontroll haha. Allt kändes kanon, kom sedan på oxern och då vet jag inte vad som hände, hon halv hoppade sen kraschade igen hela och höll nästan på att gå omkull. Jag flög av, landade iaf på fötterna. Tog om de om och om igen men fick aldrig nån bra känsla, båda var lika tveksamma typ. Fick avsluta med att hoppa på 90cm sen var de dags att gå in på banan. Hade 0 förhoppningar, var beredd på sämsta rundan nånsin. Hade 0 känsla och kände mig bara osäker pch hon kändes lika osäker. Men vi körde på, satte upp ett tempo och stöttade henne i de och de gick bra! Iaf med tanke på allt innan. Fick 1 ner i 11A, kom ganska stort in men hon gjorde de jätte bra! Är så nöjd med henne, min underbara Issa! Slutade iaf med en 4e plats! :) 


Pratade med Isabelle efter och tydligen hade det stått någon med en grep bakom hindret när jag skulle hoppa som hon antagligen reagerade på. Reagerade själv på att hon gick runt med den där grepen hela tiden haha de va sista klassen, du kan mocka efter???

Mot hudik dag 2!

Publicerat 2014-09-13 07:23:39 | i kategori Allmänt | 0 kommentarer

Hon ser skit skitig ut i huvudet men de är hon ejjj :)))
RSS 2.0