så fina hästar idag!!

Publicerat 2014-01-11 22:26:44 | i kategori träningar


Hej allihopa idag är jag glad och trött...
 

Tidig träning idag för Leif Hall. Började 08.30 med Chicko. Igår va han riiiktigt besvärlig, funkade inte alls. Först pigg, drog bara. Ville inte jobba utan drog bara tyglarna av mig. Sen vägrade han gå framåt, vägrade ställa vänster och skulle hela tiden ner i diket (???). Men tror de va värt den fighten jag hade med honom haha. Han var såååå fin idag! Fick bara beröm på marken av Leif! Hästen som för 1 år sen inte kunde flytta, kröp ihop med huvudet 24/7 och kunde inte ha nån annan galopp en sin egna (kunde alltså inte länga eller korta), får idag 0 kritik på marken!! Sjukt kul om man ser de så :D Började sedan hoppa, gjorde en riktigt svår övning då vi skulle hoppa som i en 8a i för vänd galopp. De är nånting vi inte har tränat på så mycket vilket gjorde att de blev kaos. Eller kaoset var egentligen mest att fatta rätt galopp, gick ganska bra så fort han hamnade i rätt. 
 
Fortsatte sedan med att hoppa en 4-kombination, först 3 galoppsprång emellan och sen 2 normala. Han gjorde de riiiktigt bra! Slutade med att vi hoppade den på 120 tror jag. (har endast hoppat högst 110 på honom). Sen gick vi över till en oxer då de var en galoppbom innan, inte våran starka sida. Hindret var inte problemet utan bommen innan haha kom nära den så kom nära på hindret så de kunde ju ha gått bättre. Men bara hem och träna! 
 
Avslutade allt med att hoppa bom, 2 galoppsprång, räcke och sen bom igen. De gick bättre nu, dock blev de nästan jämt nära på första bommen med så de blev lite kortare in. Avslutade iaf med att hoppa de på 130cm. Sjukt att bara ha hoppat 110 innan sen kommer man dit och hästen hoppar 130 som inga problem. Dock blev han lite chockad att de blev så högt hahha. 
 
 


 
Sedan var de Darcas tur. Hon blev rätt chockad när hon kom in i ridhuset, fullt med hästar och hinder + mycket folk på läktaren. Men tror de va jätte bra för henne att träna lite på de! Märks att hon inte riktigt var van med de ;) Hon var rätt nervös från början, reagerade på allt. Men efter vi hade hållt på ett tag så lugnade hon ner sig. De va ju andra gången jag hoppade henne och vi hoppade inte högt. Vi körde typ samma som på Chicko fast enklare. Fick verkligen kämpa för att få in 3 galoppsprång i 4-kombinationen, hon hoppar ju ganska långt ;) Men de gick bra! Avslutade med att hoppa bom och oxer och ja hon hoppade ;) Oxern låg på ca 1m, hon hoppade 120-130 haha tokan. Men de blir nog bra när vi lär känna varandra mer :D

Hatar att jag inte fick filmer på Chicko :( 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0