min och Crickets resa

Publicerat 2013-11-30 18:22:57 | i kategori Allmänt | 0 kommentarer


Vi köpte Cricket från es-jumping, osedd.. Vi letade storhäst eftersom att jag höll på att växa ur Casse. Så den 10 september 2010 anlände Cricket till oss. 14 årig valack, gått 140 och var en perfekt juniorhäst. Malin Baryard hade även haft honom som 7 åring, klart man inte säger nej då ;)
 
Han var alltså min första storhäst, direkt från c-ponny till storhäst. Kommer ihåg första gången jag skulle rida honom, shit va stor han var :o Och helt annan ridning än på Casse, men äh det ska nog gå bra! Han gick inte som en dressystjärna då kan jag säga, huvudet lika högt upp som en giraff ;)
 
 
när han kom

och här är bilder från andra ridpasset, vilket såg lite bättre ut!
 
Jag kommer ihåg första gången jag skulle hoppa honom. Det var en oxer som stod mitt i paddoken så man var tvungen att vända rätt upp för att hoppa den. Haha så fort Cricket såg hindret så tog han full fart och ba körde! Det första jag sa till mamma: Hahha hur fan ska det här gå inne på banan?? 
Vände upp igen och då visste ju han att det var hoppning på gång så han taggade till och höll på att missa hindret nästan... ;) 
 

 
Där började iaf våran långa resa...
 
 

Vi började komma ut på små tävlingar och hoppade 1m där vi va 0a. Sen var det träning hela vintern!
 
 
Träningarna gick bra, det gick FORT men aa, va kunde man göra? Så fort man tog i honom som stutsade han på stället så det var bara att hänga med! Han ville ha det på sitt sätt så det var bara att gilla läget
 
 
Bilder från Sundsvall Summer Horse Show, det var här han började stanna..
 
Nästan hela 2011 var kaos för oss. Ena sekunden så hoppade han skit bra sen drog han bara på en tvärnit utan anledning. Mitt självförtroende gick från toppen till botten. Efter varje tävling så var det "SÄLJ HONOM!!!" såg inte något bra med den där hästen.. det var tur att jag hade Casse samtidigt som jag kunde ha kul med!
 
Hemma gick det klockrent, spelade ingen roll hur jag la honom, han bara hoppade!
 
Så här såg det ut på dom flesta tävlingar...
 
 Fortsättning följer....
 

Lördag kväll hej

Publicerat 2013-11-30 18:16:34 | i kategori Allmänt | 0 kommentarer


Hej seg lördag, sååå trött idag. Igår hann jag med mer än nånsin tror jag haha. På kvällen så drog jag in till HK och vi hade en as rolig kväll som vanligt! Har dock inte sovit så mycket inatt pga vi sov 3 i en säng och jag låg längst ut, kaaaos. Sov inte många timmar kan jag säga ;) Ikväll blir de en lugn kvälll, ska gå och lägga mig tidigt så jag kan kliva upp ganska tidigt imorrn och "ta vara på dagen". Har även plugg att ta tag i, suck tar aldrig slut serri ;)
 
Nä men jag hoppas ni får en bra lördag :D

 
 
Världens finaste Eddie, tänk om nå år va fin han kommer va!
 

Hej bloggen läget?

Publicerat 2013-11-29 19:28:07 | i kategori Allmänt | 1 kommentarer


tjaaa bloggen, läget då? Själv sitter jag i sängen nerbäddad efter ha ätit alldeles för mycket god mat... Blev julbord för första gången i år, lite tidigt kanske ja men gott va det ska jag säga :D 
 
Idag var det kortdag i skolan, hur skönt som helst. Direkt efter skolan så åkte vi in med Eddie till SRK och red honom där, han va jätte duktig! Red i stora ridhuset idag för första gången på länge och snacka om att han hade mycket mer bjudning där inne. Skönt att kunna rida i stor galopp utan att väggen kommer direkt ;) Sen direkt hem och rida Chicko på travbanan. Vi fortsatte att jobba som vi gjorde i söndags, inte låta honom köra upp huvudet. Gud va han hatar när han måste anstränga sig riktigt mycket. Han bockar o kastar sig o halv reser sig lite bara för att slippa. Det är mest när man ska fatta galopp från skritt men de kommer även i galoppen när man ska korta den. De är lite drygt att han gör som han gör men det är väll ganska normalt antar jag. Sitter faktiskt mest och skrattar åt honom haha, dock inte när han knockar mig med huvudet. Ej lika kul ;)
 
Sorry för dålig uppdatering dom senaste dagarna, i onsdags slutade jag sent sen möte ganska direkt efter och sen hem och plugga typ. Igår va jag guide så va på skolan från 08.30-20.00 non stop. A i betyg nästa eller?? ;) 
 


Han har vuxit på sig sjukt mycket, så kul :DTänkte hoppa in och köra istället för pappa, tror ni nån skulle märka nått?? ;) 
RSS 2.0