PLUGG

Publicerat 2013-02-28 20:26:32 | i kategori | 0 kommentarer


Hinner inte blogga ikväll, uppdaterar bättre imorrn lovar :D

Flyger nästan av

Publicerat 2013-02-27 20:34:04 | i kategori videor | 0 kommentarer


Film från dagens träning då jag håller på att flyga av haha.. Men tar sedan om lite bättre :)

Robert Bergh svarar del 2

Publicerat 2013-02-27 20:30:55 | i kategori Allmänt | 0 kommentarer


Hur många gnr iveckan tränas dina starthästar? Och vad tycker du om att träna hästar i backe och om du gör det vilket tempo?/trogen läsare :)

Undertävlingssäsong 2-3ggr/vecka normalt 3 ggr/vecka under uppträning. Det är bra med backträning och kör på känsla så hästen tränar 75-80 procent av sin kapacitet, tycker 50-65 sekunder intervaller fungerar bra i backträning.

 

Är isabella snäll hemma? Eller jobbig haha?
Har du ridit chicko, cricket och eddie?

Hon är väldigt snäll och försöker styra sin mamma en heldel...nej har inte fått chansen på dom, men har ärligt inte nåot intrese för det heller. Men kul att titta när dom tävlar.

 

 

 

Vad är din roligaste trav-erfarenhet?:D

Menar du lopp så har jag vunnit 5-6 st stora lopp som jag har svårt att ranka.

 

 

 

Heeeej Robert :D De är såhär att jag får hem en valack, 10 år och 175 cm hög i slutet av denna månaden och jag undrar vad som är bäst att ge han för mat? I nuläget rids han knappt, har inte jätte starka muskler och är vääääldigt tunn. Han står på müsli och hösilage bara. Så vilket foder är bäst att ge vid igångsättning och nu när han är så tunn samt. några mineraler eller liknande?

Börja ge riktigt hö för en häst ska äta dygnet runt och oftast så äter dom upp hösilage väldigt fort för det är så fuktigt sen räcker 4 kg kraftgrov när han vilar och en saltsten så ska han klara sig bra. Ett tips är att du avmsaskar han för blodmask sen maskar du han igen efter 20 dygn med något annat maskmedel så blir det nog bra framöver. Fri tillgång till hö.

 

 

 

 

Säkerhet? Hur mycket lägger du ner på det? Hemma, stallet, ute på vägen??

Vi har mycke rutiner som måste följas, stallet har en infopärm och veckomöten och alla måste träna/köra med hjälm och säkerhetsväst på tävlingsbanor.

Vad ska man tänka på om man tittar på en häst på tex hastnet??

Extriören.

Men den är svår att lära sig men man får bättre framgångar och slipper göra dåliga hästköp sen kan allt hända med en häst men bra extriör skapar förrutsättningar för kapacitet och hållbarhet. Isabella har fått bra blick men hon har frågar på mångamånga hästar på foto..

 

 

Hej!
Jag undrar om han har något tips på vad man gör med en stegrande häst. Det är främst i ridningen och kan ske helt plötsligt utan att det hänt något speciellt, men även om man leder henne eller så. Inga skador eller något som vi eller veterinär hittar.

Vet inte riktigt vad jag ska göra och det är så oberäkneligt. Supersnäll och fin ena sekunden och sedan har hon stegrat över i nästa...

Det är oftast svårt att få ur det och inom ridning har jag inget svar, men i trav kan man sätta på utrustning som dom brukar acceptera. Men det fungerar inte varje gång där heller.

 

 

RSS 2.0